Hétfő reggel tartották a new yorki Crown Heightsban a Teitelbaum család hatodik gyermekének körülmetélését. Amikor a hagyományoknak megfelelően kihirdették a nevét, minden résztvevő nagyon meghatódott.

Yankee és Binah Teitelbaum különleges nevet választottak újszülött gyermeküknek, olyat, amilyet talán még senki más nem viselt korábban. A kisfiú az Eyal Gilad Naftali nevet kapta körülmetélésekor, annak a három izraeli tinédzsernek az emlékére, akiket pár héttel ezelőtt terroristák elraboltak és meggyilkoltak.

„Amikor jöttek a hírek, hogy a fiúkat meggyilkolták, a feleségemmel mindketten tudtuk, hogy legalább az egyik nevet használni fogjuk az új babánknak, ha majd megszületik.” – nyilatkozta az édesapa, Yankee Teitelbaum a COLlive internetes magazinnak. „Amikor a fiúnk megszületett, tudtuk, hogy mindhárom név lesz. Ezt éreztük helyesnek.”
Eyal Yifrah (19), Gilad Sha’er (16) és Naftali Frenkel (16) jesiva diákok voltak, és az iskolából tartottak hazafelé hétvégére, amikor terroristák elrabolták, és meggyilkolták őket. Eltűnésük és haláluk az egész zsidó népet megindította.
„Ez a három fiú a családunk, és azon túl, hogy egy családtag nevét adjuk, ez arról is szól, hogy továbbvigyük a szellemiségét ennek az összefogásnak, amit Izrael népének hoztak, ahogy egyesítettek bennünket az imában és aztán egyesített minket a gyászban.”

Eyal Gilad Naftali nem az első, aki a Teitelbaum családban mártírok nevét viseli. Öt testvére közül a tizenkét éves Salhevet Freida és a hét éves Ehud Daniel is olyanokról kapta a nevét, akik a terrorizmus áldozatai lettek. Erről az édesapa úgy nyilatkozott: „A meggyilkoltak nevét adni állandó emlékeztető arra, hogy mind egy család vagyunk.”

 

 

Megszakítás