A zsidó viccekből, vagy a Hegedűs a háztetőnből jól ismert sádchen, a házasságközvetítő figurája nem veszett ki a zsidó életből. Sőt, rengeteg professzionális sádchen segíti a fiatalok és idősebbek párra találását.

Ők persze már nem házról házra, faluról falura járva boronálják össze a párokat. Segíti őket a modern technika, az internet és az okostelefonok korában akár más-más kontinens élőket is össze tudnak hozni. Egy nemzetközi siduch szervezet által meghirdetett siduch konferencián professzionális sádchenek találkoztak párkereső szinglikkel, édesanyákkal és sliáchokkal.

A konferencián tapasztalt házasságközvetítők tartottak előadásokat. Az előadások és beszélgetések során olyan kulcskérdésekről beszélgettek, mint az információszerzés fontossága, a család befolyása és az, hogyan lehet felmérni, ki áll valóban készen a házasságra.

Dovid Nissan Dubov rabbi, a „Mazal tov – chabad esküvői kalauz” című könyv szerzője egy olyan egységes protokoll felállítását javasolta, amelyik segítené mind a házasságközvetítők mind a pártkeresők dolgát.

collive.com

Megszakítás