Az észak-izraeli Haifa városában újabban többek háziállatként tekintenek a vaddisznóra.

Több tucat ház udvarában váltak mindennapos vendéggé a Kármel-hegységből belátogató állatok, akiket a helyiek rendszeresen etetni kezdtek – írta hétfőn a Maariv című izraeli lap.

A vaddisznók már évtizedekkel ezelőtt megjelentek Haifában, félelmet keltettek és károkat okoztak a város lakóinak, de az utóbbi időben a haifaiak gondoskodni kezdtek róluk háziállatként, és valósággal megszelídítik őket.

Jaír Veisz városi tiszti állatorvos szerint súlyos csapásról van szó, mert veszélyes lehet, hogy a vadállatok már nem félnek a városban élőktől.

A haifai hatóságokhoz befutó panaszok egy része az olyan szomszédok ellen íródott, akik „háziasítják”, nevelgetik a vadakat, amit veszélyei miatt súlyos vétségnek tekintenek a városházán.

A hatóságok kaptak fényképfelvételt olyan szomszédról, aki egyszerre eteti az udvarában békésen együtt élő macskákat és vaddisznóját, az állatorvosok láttak kertben bóklászó domesztikált vadakat, sőt egy kihívott ellenőr egy lakásba befogadott vaddisznót is talált.

A hatóságok a tudomásukra jutott esetekben befogják és a várostól távol szabadon engedik az állatokat. Arra kérik Haifa lakóit, hogy közöljék velük, ha a városban vaddisznót látnak.

168 Óra

Megszakítás