A Fővárosi Törvényszék Cégbírósága 2019. október 1-jén nyilvántartásba vette a LIKUD Magyarország Egyesületet. Az egyesület elnevezése arra utal, hogy Izrael legjelentősebb, konzervatív pártjának szellemiségét követi. Célja nem lehet más, mint egy a jelenlegitől eltérő, új Izrael-kép megteremtése. Az Izrael Államon kívüli élő zsidóságon belül tendenciává vált az Izrael Állammal kapcsolatos aktivizmus csökkenése, Izrael Államot érintő kérdésekkel kapcsolatos apátia. A hírekben rendszerint csak akkor szerepel a Közel-Kelet egyetlen demokratikus állama, ha biztonságát különböző terrorista akciók veszélyeztetik, ennek kapcsán pedig általánossá vált, hogy jogos védekezéséért éri elmarasztalás az országot.

A LIKUD Magyarország Egyesület célja Izrael Állam és Magyarország közötti virágzó együttműködés civil támogatása, Izrael Állammal kapcsolatos objektív tájékoztatás, a negatív sztereotípiák felszámolása és küzdelem cionizmussal kapcsolatos előítéletességgel szemben.

Az objektív megteremtése érdekében az Egyesület kapcsolatot kíván tartani és együttműködik minden olyan hazai és külföldi szervezettel, amely elősegíti az egyesület céljainak megvalósítását. Céljaik között szerepel, hogy előadások, konferenciák, szimpóziumok szervezése révén közreműködjenek a hiteles Izrael kép kialakításában Magyarországon. Az egyesület szerepet kíván vállalni a cionizmus hiteles bemutatásában, mellyel tovább kívánják gazdagítani Magyarország és Izrael közötti kapcsolatot.