Elhunyt a június 8-án, nyolc hónapnyi fogság után kiszabadított Noa Argamni édesanyja, Liora Argamani. Noa elrablása a Hamasz október 7-i támadássorozatának ikonikus képe lett, és halálos beteg édesanyja több alkalommal jelent meg a médiában, harcolva azért, hogy életében még egyszer utoljára magához ölelhesse egyetlen lányát. Kívánsága csodás módon valóra vált, és élete utolsó három hetét Noával tölthette. Hosszan tartó, súlyos és gyógyíthatatlan betegség után békésen és Noát biztonságban tudva távozhatott e világból.

Temetésén lánya a következőket mondta:

„Édesanyám! A legjobb barátnő, akit csak el lehet képzelni, a legszebb és legerősebb ember, akit csak ismerek. Itt állok, és még mindig nehéz elhinnem, hogy ez megtörtént és itt vagyok.

Köszönök mindent. Örülök, hogy bár úgy tűnt, hogy nem fog sikerülni, végül még egyszer utoljára láthattalak. Köszönöm azt a 26 évet, amíg melletted lehettem. Rengeteget tanultam tőled. Elvittél magaddal a világ minden részére és erős emberré tettél. Sehol máshol nem tudtam volna megszerezni mindazt a tudást és képességet, amit tőled kaptam. Amikor nehéz volt, előrelendítettél. Ígérem, hogy folytatom az utadat. Ígérem, hogy vigyázni fogok apára is. Ígérem, hogy olyan erős leszek, akárcsak te.

Anya, mindig velem leszel, akárhova is megyek és akárkivel is találkozom.

És ahogy tanítottál, amikor még kislány voltam, szeretlek az égig és vissza!”

 

Megszakítás