Beláthatjuk, hogy nem szokványos az, ha egy fiatal édesanya három héttel a szülés után megnyitja házát idegenek, nevezetesen tíz külhonból érkező katona számára.

 

Yaara Bank-Plotkint azonban más fából faragták. Ő éppen ezt tette, annak ellenére, hogy korábban sosem találkozott a nála vendégeskedő izraeli katonákkal, akik azonban mégsem voltak idegenek számára, még annak ellenére sem, hogy azelőtt sosem látta őket. Ezek az izraaeli katonák – magyarázta Bank-Plotkint – nem idegenek, ők ugyanis hősök, akik Izrael földjét védelmezik, és mindegyikük nagy árat fizetett azért, hogy küldetését végezhesse.

Bank-Plotkin egyike azon számos önkéntesnek, akik a Chabad Belev Echad (“Egy Szív”) programja keretében, idén ötödször, minden évben egy tíznapos üdülésre viszik Amerikába az Izraeli Védelmi Erők sebesült katonái és a terror áldozatait, ahol programokat szerveznek számunkra, és összehozzák őket a New York-i zsidó közösség tagjaival. Úgy, ahogyan a képünkön is látható kerekesszékben ülő katonát, aki az előző utazás résztvevője volt.

Megszakítás