Az izraeli hadsereg kommandósai tűzharcban megölték az Iszlám Dzsihád palesztin iszlamista szervezet egy körözött fegyveresét kedd reggel, miután felfedezték rejtekhelyét Bilin ciszjordániai falu mellett egy barlangban – közölte a katonai rádió.

A Sin Bét belbiztonsági szolgálat és a hadsereg egységei éjjel a közeli Naíma nevű faluban terrorizmussal gyanúsított személyeket vettek őrizetbe, de az akció közben egy palesztin megszökött a faluból, és a szóban forgó barlangban elbarikádozta magát. Izraeli források szerint a katonák közel egy órán át tűzharcot vívtak a terroristával, majd egy rakétát lőttek a barlangba, amely megölte a fegyverest.
  
A Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet szerint a megölt férfi, Mohamed Ászi volt az egyik kitervelője 2012 novemberében egy tel-avivi autóbusz felrobbantásának. A merényletben huszonnégy ember sérült meg, hárman közülük súlyosan. A 28 éves, Beit-Likia nevű faluból származó Ászi már többször ült izraeli börtönben az Iszlám Dzsiháddal végrehajtott terrortevékenysége miatt.

Három másik gyanúsítottat, köztük egy Iszlám Dzsihád- és egy Hamász-tagot, akik a közelmúltban szabadultak, ellenállás nélkül vettek őrizetbe az izraeli katonák.
  
Az elmúlt hónapokban többször vezettek hasonló akciók a katonák és a palesztinok közti heves összecsapásokhoz. Körülbelül két hónapja három palesztint öltek meg a Jeruzsálem melletti Kalandíja menekülttábornál, amikor az izraeli biztonsági erők terroristagyanús palesztinokat próbáltak elfogni.

Zsido.com/ MTI / atv.hu

Megszakítás