Az egyiptomi cselgáncsos méltó követőre talált.

Netánjáhu az előző héten a holland parlamentben tett látogatást. Fogadásakor az egyik képviselő nem volt hajlandó kezet rázni vele. A török származású Tunahan Kuzu korábban a Munkáspárt tagja volt, jelenleg a bevándorláspárti Denk mozgalom színeiben politizál. Ideológiai álláspontját azzal tette még egyértelműbbé, hogy zakója gallérjára a PFSZ terrorszervezet zászlóját tűzte. Amikor az izraeli miniszterelnök egyenként üdvözölte a neki bemutatott politikusokat, Kuzu a háta mögé rejtette kezét, hogy így kerülje el a kézfogást, és csak bólintott egyet. Netánjáhu továbbhaladt, s csak annyit mondott „Oh, ok.”

Kuzu később a Facebook-oldalán adott magyarázatot viselkedésére: „Amíg Gáza utcáit gyermekek kiontott vére festette vörösre 2014-ben, addig itt vörös szőnyeget terítenek le. Nem a kézfogás illik ide, inkább egy utalás a szabad Palesztinára.”

wyt5zn6i

Kuzu elfelejtett említést tenni az izraeli civilekre kilőtt több ezer rakétáról, vagy a gyilkos merényleteket követő ünneplésekre a Palesztin Hatóság területén.  Arról sem beszélt, hogy a Hámász pajzsként használta a civileket és az általa vezette gázai kormány terroralagutak építésére fordítja az övezetbe érkező külföldi pénzt.

Netánjáhu a látogatás befejeztével, a hazafelé tartó repülőúton reagált Kuzu udvariatlanságára: „Ma is világos példáját láttunk annak, hogy mi a különbség a békét akarók és a békét nem akarók között. Én továbbra is büszkén képviselem a világban az izraeli álláspontot, és tovább erősítem országunk nemzetközi pozícióit. Ahogy az áldott emlékű Menáchem Begin mondta: aki sokat fintorog, annak egyszer úgy marad az arca.”

Forrás: Arutz7