Antiszemita bejegyzést posztolt a Facbookon egy brit konzervatív politikus a Munkáspárt vezetőjével kapcsolatban. Gulzabeen Afsal azóta már törölte a szöveget és pártja szerint megbánta a tettét.

A konzervatív pártban éppen választott tisztségre aspiráló politikusnő először a következőt posztolta ki: „Most komolyan, Mr. Ed Miliband elfogadhatatlan! David Cameron-ban minden megvan, ami a jövő miniszterelnökévé teheti!” Az egyik ismerőse erre azt válaszolta: „Ugyan már…! Egy kis tiszteletet a következő miniszterelnöknek!”. Amire Gulzabeen Afsal azt írta: ”Ugyan már testvér! Soha nem támogatom a zsidót! Lol” A politikus itt az „Al Yahud” kifejezést használta, ami arabul zsidót jelent – olvasható a jpost.com-on.

twitter_belso

Ez az első alakalom, hogy egy konzervatív politikus felhozta a munkáspárti miniszterelnök-jelölt származását. A Munkáspárt szóvivője közölte: az antiszemitizmus egész Európában növekszik, elfogadhatatlan, hogy egy konzervatív politikus ilyeneket mondjon. Azonnali vizsgálatot követelnek és elvárják, hogy megtegyék a szükséges lépéseket. A konzervatívok szóvivője úgy reagált: sértő és rossz megjegyzés volt, amit a szerző már eltávolított és sajnál.

A napokban egyébként Miliband felszólalt az antiszemitizmus és az iszlamofóbia ellen is, azt mondta: „Szembe kell néznünk az antiszemitizmus és az iszlámellenesség veszedelmével és erőteljesen fel kell lépni a gyűlölet-bűncselekmények ellen!” Arra is felhívta a figyelmet, hogy ha valaki ilyen bűncselekményt követ el, az egyértelműen fel lesz tüntetve a nyilvántartásokban és súlyosabb elbírálás alá esik – olvasható az ibtimes.co.uk-n

 

 

zsido.com

Megszakítás