Múlt héten országszerte tanévzáró ünnepeket tartottak az iskolák, így volt ez a Bét Menachem Héber-Magyar Két tannyelvű tanintézetben is. Az esemény két kiemelt vendége a gyerekek mellett a szülők voltak.  Az ünnepség a gyerekek előadásával kezdődött. A tréfás keretműsor – amelyben szerepet kapott egy most búcsúzó diák is, aki Bécsben tanul majd tovább – hangulatosan fogta össze az évfolyamok produkcióit.

A lányok héber verseket szavaltak, az elsősök pedig Medvevadászat címmel játszottak el egy jelenetet. A másodikosok dal-, és verscsokrot adtak elő, a harmadikosok pedig Marék Veronika: Az öt testvér című meséjét. Páran hangszeren játszani is megtanultak az iskolában, ebből adott ízelítőt Bernard Rebeka és Glitzenstein Meni. Az ötödikes fiúk színjátszó csoportja a Dolgosi és Lustási című darabot mutatta be, majd Fábián Sára szavalata után a fiúk énekeltek. A gazdag műsor a tanárok munkáját dicséri.
Az iskola igazgatója, Oberlander Batsheva évzáró beszédében az iskola kétéves történetét vázolta fel egy kisgyermek első éveihez hasonlítva azt. Köszönetet mondott mindazoknak, akik támogatták, segítették az intézmény első lépéseit: mint mondta, Oberlander Baruch, Köves Slomo és Nógrádi Balint rabbik nélkül nem fejlődtek volna idáig. Rajtuk kívül sokat tett még értük Glitzenstein rabbi is, aki az épület felelőse, egyben az iskola tanára. Glitzenstein Shoshi a programok tervezésében és a tankönyvek beszerzésében segített. Zalmanov Chaya az Alef Bet programot szervezte, Oberlander Mussie több osztályt is tanított és külön programot szervezett a lányoknak.
Zalmanov Shlomo rabbi, aki az egész eletet az iskolánknak es a gyerekeknek szenteli, Hurwitz Rabbi aki mindig készen áll a munkára, és a focijátékban is profi, valamint Fuchs Rabbi aki elintézte a gyerekeknek az úszást, ugyancsak köszönetet érdemelt.
Zámbó Kálmánné Irmus évbúcsúztató beszédében elmondta, az idei tanévzáró ünnepség az első az immár akkreditált új intézményben. A gyerekek könnyen és gyorsan alkalmazkodtak az új szabályokhoz, igyekeztetek betartani a házirendet. Sikerrel birkóztak meg az újonnan érkezett osztálytársak illetve szintén új héber és magyar tanárok elfogadásával, befogadásával. A legfontosabb és legnehezebb feladat az idén is a tanulás volt, hiszen egy két tannyelvű iskola diákjai kétszer annyi időt töltenek tanulással, mivel héber és magyar tantárgyakat egyaránt tanulnak. Az eredmények viszont sikeresek voltak, nagy számban értek el  kilencven százalék fölötti eredményeket.
Kimagasló tanulmányi eredményeiért oklevelet kapott Kardos Ruven 1. osztályos, Oberlander Zalman 3. osztályos, Oirechman Chanoch 3. osztályos és Nógrádi Chaya 7. osztályos tanulóknak. Elmondta, hogy mindemellett sokan tanulmányi versenyeken is indultak matematikából, magyar nyelvtanból, környezetismeretből, és meseíró versenyre is szép számmal jelentkeztek.
Az iskola végül köszönetet mondott a szülőknek is, amiért alkalmazkodtak az új rendszerhez, segítettek betartatni a szabályokat, és anyagilag is hozzájárultak programok megvalósításához. De új kihívásokkal kellett a tanároknak is szembenézniük, mert a tanításon kívül többlet feladatokat is el kellett látniuk, ezért nekik is köszönet járt, csakúgy, mint a segítőknek, a konyhán dolgozóknak és a biztonsági szolgálat munkatársainak, nem elfeledkezve a doktornőről és a védőnőről, akik szintén ettől a tanévtől felügyelik a gyerekek egészségét.

Megszakítás