Beszámolt a kómában átélt élményéről is.

Egy 13 éves, agyhalál állapotában lévő amerikai fiút le akartak kapcsolni a lélegeztető gépről. A szülők már beleegyeztek a fiú szerveinek átültetésébe. Ekkor azonban csoda történt:  a fiú magához tért az utolsó pillanatban, annak ellenére, hogy ezt az eshetőséget az orvosok kizárták.

Trenton McKinley két hónappal ezelőtt szenvedett balesetet Alabamában. Egy teherautó pótkocsiján utazott, amikor a jármű felborult. „Arra emlékszem csak, hogy az aszfalton fekszem és a pótkocsi vonóhorga a fejemre esik. Ez minden” – mondta Trenton, miután visszanyerte öntudatát.

A baleset után a fiút többszörös koponyatöréssel vitték kórházba. Az orvosok tájékoztatták a szülőket, hogy még abban az esetben is, ha fiuk esetleg életben marad, nem lesz esélye a felépülésre, és örökre öntudatlan marad. „Tizenöt percig volt halott. Újraélesztették, de azt mondták, hogy soha nem jön rendbe. Az oxigénhiány olyan nagy kárt tett az agyában, hogy ha túléli, akkor is csak vegetálni fog” – mondta Jennifer Reindl, Trenton anyja.

Trentont agyhalottnak minősítették, és mivel egyedül nem volt képes lélegezni, lélegeztető gépre kapcsolták. Egy idő után szülei úgy döntöttek, hogy a fiú szerveit öt, szervátültetésre várakozó gyermeknek ajánlják fel. „Öt megfelelő gyereket találtak. Nem lett volna igazságos a további életben tartás mellett dönteni, mert a szervek állapota folyamatosan romlott” – mondta az anya.

Ekkor azonban váratlan fordulat történt. Egy nappal azelőtt, hogy az orvosok lekapcsolták volna Trentont a lélegeztető gépről, a fiú elkezdett magához térni. Agytevékenységet mutattak ki nála, és megmozdult. A fiú hamarosan önállóan lélegezni kezdett, majd néhány hét elteltével felébredt és egész mondatokban kezdett beszélni. A teljes felépülés azonban még messze van. Trenton idegi fájdalmaktól szenved, és naponta vannak rohamai. Eddig három agyműtétet hajtottak végre rajta, és koponyájának egy darabját még vissza kell helyezni.

Trenton később megosztotta a kómában töltött időszakban szerzett élményeit. Elmondása szerint az Édenkertben járt, mielőtt magához tért volna. „Egy nyílt mezőn voltam, és egyenesen haladtam. Nincs más lehetőség, mint az, hogy Isten segített. Nem lehet másként. Még az orvosok is ezt mondták” – jelentette ki Trenton.

Forrás: FoxNews