Az Európai Rabbik Központjának (RCE) szervezésében hivatalos látogatást tett Izraelben Fülöp Attila, az egyházi nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár. A látogatás során a helyettes államtitkár tiszteletét tette többek közt Jichák Joszef szefárd országos főrabbinál, valamint Dávid Azulay egyházügyi miniszternél.

A találkozókon részt vettek továbbá dr. Nagy Andor, tel avivi magyar nagykövet, Köves Slomó az EMIH vezető rabbija, Tóth Gábor az EMIH kabinetfőnöke, valamint Aryeh Goldberg rabbi, a RCE jeruzsálemi titkára. A Joszef főrabbinál tett találkozón – melyre becsatlakozott Moshe Weisberger rabbi és Johsua Adler is – a főrabbi örömét fejezte ki, hogy Magyarországon ismét reneszánszát éli a zsidó vallási élet, és ezen belül is külön hangsúlyozta az EMIH és a hagyományörző közösségek munkájának jelentőségét.

A találkozón külön kitértek a zsidó egyházi iskolák támogatásának kérdésére.A főrabbi hangsúlyozta: csakis az oktatás biztosíthatja a jövőt.  David Azulay egyházügyi miniszter vasárnap a Jom házikáron, nemzeti gyásznapi megemlékezéseket külön megszakítva fogadta jeruzsálemi irodájában a küldöttséget. A találkozón a zsidó egyházi oktatás és magyar zsidó emlékhelyek megőrzésének témái mellett, a miniszter a magyarországi antiszemitizmus és a zsidó közösség intézményeinek biztonságának helyzetéről is érdeklődött.

Továbbá külön említésre került a közel 2000 elhagyatott magyar zsidó temető és az EMIH által szeptember megnyíló Maimonidesz gimnázium. A miniszter külön értékelte az EMIH és a magyar Kormány közös ajándékát egy első világháborús magyar zsidó zsebimakönyv névre szóló reprint kiadását.