A gyönyörű szigetvilág zsidó közössége mellett az arra látogató zsidó turisták számára is nagy segítséget jelent a központ.

Chábád központ nyílt Új-Kaledóniában – és ezáltal immáron 91 országban vannak képviselői a legkiterjedtebb zsidó mozgalomnak. A 250 000 lakossal bíró csendes-óceáni szigetország napjainkban 250 fős zsidó közösség él – derül ki a Jewish Telegraphic Agency cikkéből.

Az új központ vezetője Menachem Sabbach rabbi lesz, aki feleségével, Bassie-vel és két kisgyermekével költözött a szigetre. A rabbi születésétől fogva Melbourne-ben élt, de szerencsére nem akadnak majd nyelvi nehézségei a franciaajkú területen, hiszen mindkét szülője Franciaországban nőtt fel és maga is folyékonyan beszéli a nyelvet.

 „A célunk az, hogy együttműködjünk a jövőben a helyi zsidókkal és turistákkal” – mondta Menachem rabbi. „A nyári szezonban, november és január között ezrek érkeznek ide. Minden héten kapunk olyan emaileket, amikben kóser étkezési lehetőségekről és az itteni zsidó életről érdeklődnek. Sok zsidót elérhetünk, és ez egy olyan hely, ahol a zsidóság igazán virágozhat” – tette hozzá a Chabad.org-nak adott interjúban, ahol azt is elárulta, hogy egy mikve felépítése is a jövőbeli tervek között szerepel.

zsido.com

Képek forrása: chabad.org/ learnnewcal.com.au