Sikerrel vetette be új tömegoszlató fegyverét az izraeli hadsereg, amely nem okoz sérülést mégis hatásos.

Az izraeli hadsereg újfajta, humanitárius tömegoszlató fegyvert fejlesztett ki a Gáza-övezet és Izrael között húzódó határkerítést rohamozó tömegek eloszlatására. A védelmi minisztérium fegyver- és technológiai fejlesztési hivatala bemutatta a katonai zsargonban csak „kakaó-drónnak” nevezett eszközt, melyet kifejezetten azért hoztak létre, hogy erőszakos tüntetéseket lehessen maradandó sérülések okozása nélkül felszámolni. Az első gázai bevetések meghozták a várt sikert.

A nagy teherbírású drón a zavargó csoport fölé száll, majd műanyag tasakokban tárolt, rendkívül erős és visszataszító szagú folyadékot dob közéjük. A szétfröccsenő bűzös anyag menekülésre készteti az embereket, akiknek bőrén és ruháján még sokáig érezhető marad a szag, így kétszer is meggondolják, hogy ismét kitegyék-e magukat az orrfacsaró bűznek. A folyadékot alaposan tesztelték, és semmilyen károsodást vagy irritációt nem okoz a vele érintkezőknek.

A bűzfolyadék már korábban is használatban volt, de korábban rendőrségi teherautókra szerelt vízágyúval locsolták, a tüntetők közvetlen közeléből. Mivel a drón távirányítású, így a katonáknak nem kell megközelíteniük a dühöngő és fegyverekkel felszerelkezett tömeget, tehát az ő biztonságuk is szavatolt.

A tasakok formája és mérete hasonlít a népszerű, zacskós kiszerelésű kakaóhoz, innen ered az eszköz nem hivatalos elnevezése.

zsido.com

Forrás: Arutz7