Bush megjelenését nem kívánták nyilvánosságra hozni és a résztvevőket arra kérték, hogy elektronikus úton ne rögzítsék Bush észrevételeit – írta a The Jerusalem Post, ami egy izraeli tulajdonú, 1932-ben alapított angol és francia nyelvű napilap. Központja az izraeli Jeruzsálemben van.

WASHINGTON – George W. Bush elnök azt mondta egy zsidó összejövetelen, hogy ő nem bízik abban, hogy az iráni rezsim megváltoztatta a szándékait Izrael irányában.

"Nem hiszek Irán békés szándékaiban, amíg visszavonhatatlan tanújelét nem adja, hogy ez igaz" – Bush ezt 1200 vendég előtt mondta, több résztvevő szerint a Nagy Amerikai Zsidó Szervezetek Vezetőinek Konferenciáján (Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations). – "Az Egyesült Államok külpolitikájának tisztán kell látnia és megérteni, hogy amíg az államforma nem változik meg Iránban, addig nem valószínű, hogy a szándékai Izrael felé változni fognak."

A New York City-ben, a Waldorf Astoriánál rendezett kedd esti rendezvényen a szervezet több korábbi elnöke is tiszteletét tette, a korábbi ügyvezető elnökkel, Malcolm Hoenlein-nel együtt.

Bush megjelenését nem kívánták nyilvánosságra hozni és a résztvevőket arra kérték, hogy elektronikus úton ne rögzítsék Bush észrevételeit.

A program kiemelt része volt Barack Obama elnök és Benjamin Netanjahu miniszterelnök videoüzenete, amiképpen számos izraeli és amerikai politikus és zsidó elöljáró felszólalása is bemutatásra került.

Bush, Obama és Netanjahu dicsérték az Elnökök Konferenciája Izraelt támogató és az amerikai-izraeli viszony megerősítése érdekében végzett munkáját. A résztvevők azt mondták, hogy Bush köszönetet mondott a konferencia vezetőinek a mindig professzionális, hozzáértő és az elnöki hivatalt tiszteletben tartó hozzáállás miatt, még abban az esetben is, ha előfordultak taktikai hibák.

Fordította: Emma Paradigma
Forrás: Jpost

Megszakítás