Kilenc iskolában négy oktatóval indult meg az EMIH hittan oktatási programja. Noha csak az első és az ötödik évfolyamon indult meg az oktatás, már több szülő jelezte, hogy szeretnék, ha gyermekeik mielőbb csatlakozhatnának a foglalkozásokhoz.

Az informális oktatási módszereket használó tanterv színes és izgalmas módon vezeti be a gyerekeket a zsidó élet világába. Az első évet az ünnepek megismerésének szentelik, de a program lehetőséget ad az egyéni igények kielégítésére is. „Van olyan csoport, ahol a történelem érdekli leginkább a diákokat, így velük ebből az irányból közelítjük meg a témát” – magyarázza Szilánk Zsuzsa, a program egyik szervezője.  A hittan foglalkozások figyelembe veszik az életkori sajátosságokat: a két korosztály, bár ugyanarról a témáról tanul, különböző módszerekkel és mélységben ismerkedik meg a zsidó ünnepekkel.

Szeptember 1től az első és az ötödik évfolyamos tanulóknak kötelező hittan vagy erkölcstan órán részt venni. Arról, hogy melyiket, illetve, hogy milyen felekezet hitóráját látogassa a gyerek, a szülőknek kellett nyilatkozniuk tavasszal.

Az EMIH vállalta, hogy akár egy diák számára is tart hittanórát, noha állami finanszírozás csak a minimum hét fős csoportok esetén jár.

Megszakítás