A Newsweek magazin listáján szerint az izraeli Rámát Gán város Tel Hásomér nevű negyedében található kórház bekerült a TOP10-be.

Az első helyezést a Minnesota-beli Mayo Klinika szerezte meg. A listán olyan előkelő egészségügyi intézmények szerepelnek, mint a baltimore-i John Hopkins Kórház, vagy a Tokiói Egyetemi Kórház. A felsorolás értékelése szerint Rámát Gán kórháza „vezető szerepet tölt be az egészségügyi tudományos kutatásokban és a biotechnikai innovációban, mind a Közel-Keleten, mind pedig az egész világon”.  Hozzátették, hogy az intézmény, amelybe szinte minden orvosi osztály helyet kapott, évente több mint egymillió pácienst szolgál ki. Az Izraelben folytatott klinikai kutatások 25%-a Tel Hásomer legmodernebb technikával felszerelt laboratóriumaiban és egyéb helyiségeiben zajlik.

A kórház vezetősége állásfoglalásában kijelentette, hogy a kórház besorolása „hetven év kiváló munkájának, szakértelmének és innovációjáak eredménye, és a Seba több ezer elkötelezett, korábbi és jelenlegi dolgozójának köszönhető. Állami kórházként továbbra is rendelkezésre állunk, hogy a lehető legjobb egészségügyi ellátást nyújtsuk mindazoknak, akik erre rászorulnak, és hogy a lehetőségeink határait minél inkább kitágítsuk, hogy megfeleljünk a kihívásoknak és Izraelt tiszteletreméltó módon helyezzük el az egészségügyi világ térképén.”

Az egészségügyi miniszter-helyettes, Jáákov Litzman gratulált a besoroláshoz, és kijelentette, hogy ez a helyezés elismerést jelent a Seba Egészségügyi Központ és az izraeli egészségügyi ellátórendszer számára is. A kórház tevékenységéről rendszeresen beszámolunk, mivel az élvonalbeli kutatások és felfedezések mellett rendszeresen gyógyítják ott a szír polgárháború sérültjeit, nemrégiben pedig arról számoltunk be, hogy rákos kisgyermekek számára nyitottak a kórház közvetlen közelében és azzal együttműködve steril óvodát.

zsido.com

Forrás: israelhayom

 

Ez a cikk azért jelenhetett meg, mert olvasóink egy része tavaly az EMIH-nek ajánlotta fel a személyi jövedelemadója 1 százalékát. Erre a segítségre idén is szükségünk lesz.

zsido.com szerkesztősége azért dolgozik, hogy olvasóink minél érdekesebb és sokszínűbb tájékoztatást kapjanak a zsidóságot érintő hazai és nemzetközi eseményekről, valamint a judaizmussal kapcsolatos kérdésekről.

A munkánkat az 1 százalékos felajánlások teszik lehetővé. Ezért arra kérjük minden kedves olvasónkat, hogy támogassa adója 1 százalékával az EMIH-et, a zsido.com fenntartóját.

Az EMIH technikai száma: 1287

 

Megszakítás