Az amerikai vállalat „Ignite” néven indított programot olyan izraeli start-up cégek részére, amelyek mesterséges intelligenciával foglalkoznak.

Az Intel az egyik legnagyobb munkaadó és exportőr Izraelben, a vállalat fejlesztéseinek jelentős része is a zsidó államban történik. 2019-ben újabb 11 milliárd dolláros beruházást terveznek Izraelben.

A húsz hét időtartamú Ignite program üzleti és technológiai segítséget nyújt 15 kiválasztott cég számára, a későbbiekben pedig elképzelhető, hogy az Intel befektetésre is alkalmasnak találja őket.

„Izraelben jelentős tapasztalat gyűlt össze a mesterséges intelligenciát és autonóm rendszereket használó technológiák terén, ezért természetes volt, hogy itt indítjuk el a később más országokban is alkalmazni kívánt Ignite programunkat” – mondta Bob Swan, az Intel vezérigazgatója.

Ezt mi sem támasztja alá jobban, minthogy két évvel ezelőtt az Intel 15.3 milliárd dollárt fizetett az izraeli Mobileye cégért, mely önvezető járművekhez fejlesztett ki technológiát.  „Egyáltalán nem bántuk meg a Mobileye felvásárlását, mert azóta megdupláztuk a részvételünket az önvezető autók gyorsan növekvő piacán” – mondta Swan Tel-Avivban.

zsido.com

Forrás: Israelhayom