Faith Asher vezetésével Londonba készül az EMIH Ifjúsági szervezetének, az Átidnak (Jövő) egy 10 tagú delegációja a hét végén a CTeen meghívására. Jó alkalom lesz ez egy nemzetközi csapatban a szombat megünneplésére, és jó alkalom új barátságok kötésére, a judaizmus és a vallás, a hit mélyebb megismerésére és elsajátítására.

A CTeen Hálózat, melynek neve a Chábád és a tinédzser szavak összevonásából jött létre, a Lubavitcher Rebbe kezdeményezésére alakult. A Rebbe hitt abban, hogy a fiatalság erőteljes éveit a célok és az önmegvalósítás, az önfelfedezés korszakává lehet alakítani. A CTeen a tizenévesek hihetetlen energiáit szép közös programokkal köti le, melyek közelebb hozzák őket egymáshoz azért, hogy utána a gyerekek eredeti környezetükbe, közösségükbe visszaküldve, hasznosíthassák a tanultakat.

E programok során olyan légkört próbálnak számukra kialakítani, ahol a fiatalok leginkább saját magukról tanulhatnak, azáltal, hogy másoknak adnak. Ahol meghatározzák magukat olyan egyéniségek között, akikkel egy hiten osztoznak, és ahol szerves részeivé válhatnak egy olyan csoportnak, amely igazi értékek felépítésére és pozitív karakterek, fontos életképességek kimunkálására összpontosít. Mindezeken kívül megtanítják őket arra is, hogy hogyan vegyenek részt humanitárius illetve szociális projektekben, esetenként szervezzenek is ilyeneket.

A CTeen segíti a fiatalokat abban, hogy visszatérve közösségükbe, magukkal vigyék a tanultakat, és lehetőség szerint hasznosítsák azokat saját közösségükben. Ezt várjuk tőlük mi is, amikor jó szombatot kívánva útnak indítjuk őket. Tapasztalataikról, élményeikről jövő heti számunkban adunk összefoglalót.

Megszakítás