Mahmúd Abbász palesztin vezető pártja a Facebookon dicsekedett a meggyilkolt izraeliek számával.

Az eddig elért sikerei között sorolta fel Facebook bejegyzésben a Fatah az izraeliek ellen elkövetett gyilkosságokat. Mahmúd Abbász szervezete szerint 11 ezer áldozat életét ontották ki a zsidó államban – adta hírül a Palestine Media Watch (PMW).

A „sikerlistán” nem szerepel sem az Oslói Egyezmény, sem más béketárgyaláshoz tartozó esemény, kizárólag erőszakos és terrorakciók – hangsúlyozta a PMW, amely szerint a Fatah által közzé tett létszám „óriási túlzás”.

A bejegyzésben szereplő adatok szerint a Fatah mindeddig „170 ezer mártírt veszített el”, és szintén büszkeséggel említik, hogy elsőként követtek el terrorcselekményeket az első intifáda idején 1987-ben.

A szervezet által közzétett információk alapján „a Fatah volt az első, amely megverte a cionista ellenséget” is. Ebben a pontban feltehetően az 1968-as összecsapásokra utaltak, amikor az izraeli hadsereg és a Fatah előfutára, a Palesztinai Felszabadítási Szervezet között folytak harcok. A háborút követően mindkét fél győztesként kiáltotta ki magát – emlékeztet a Forward.

zsido.com

 

Kép forrása: The Guardian