Megújul a zsidó egyetem Weissberg Közösségi Tere a Manhattan Washington Heights negyedében található Wilf Campus területén. A támogatás annak a költségvetésnek a része, amelyről márciusban határozott az Egyesült Államok kormánya – írja az Israel Hayom.

A jelentős állami keretből New York demokrata szenátora, Chuck Schumer 314.1 millió dollárt biztosít különböző közösségi kezdeményezésekre, a 13. körzet képviselője, Adriano Espaillat pedig 11.5 milliót szerzett hasonló célokra. A pénzt közvetlenül a a Washington Heightsban, Inwoodban, Harlemben, Kelet-Harlemben és Bronxban élők legfontosabb szükségleteire fordítják.

18 millió dollárt adományoztak Tóra-oktatásra

Az Azrieli Alapítvány a new yorki Yeshiva University számára utalja az összeget, hogy ösztöndíjakat tudjon biztosítani. Az alapítványt egy kanadai üzletember David J. Azrieli hozta létre 1983-ban, azóta legalább 800-an tanulhattak az egyetemen működő Azrieli Graduate Schoolban, szerte a világból – olvashat olvasható a jpost.com cikkében. Az egyetem közleménye kiemeli, hogy hallgatóikra milyen mély benyomást … Olvass tovább

A Yeshiva University elsősorban strukturális beruházásokat fog végrehajtani, a változatos közösségi eseményeknek otthont adó Belfer teremben modernizálják a hang- és fénytechnikát és az audiovizuális berendezéseket.

A Yeshiva University a XIX. század vége óta működik, falai között a rabbinikus tanulmányok mellett jogot, orvostudományt, pszichológiát, és sok egyéb tudományágat oktatnak, emellett szociális munkás szak is működik. A hallgatók száma meghaladja a tízezret. Az intézménynek négy campusa van, három Manhattanben és egy Bronxban.

Fotó: YU