Alapfokú Zsidóság-Tanfolyam fillérekért

Természetesen a Gut Sábesz című hetilapról van szó amit potom 25 forintért házhoz kap

Gut Sábesz című zsidó hetilap az őszi ünnepek után indult, Sábát Börésitszombatjára látott napvilágot első száma. A mostani, chánukai szám (Sábát Chánuká, Vájésév) tehát a kilencedik. Egy kilenc hetes magzat mar életképes, vigyázni kell, nehogy elvetéljen, mindent el kell követni hogy fejlődjön és betöltse feladatát ezen a földön.

Mi a magunk részéről mindent megteszünk hogy a „magzat” – amihez hasonló nagyon rég, vagy talán soha nem volt a magyar nyelvterületen – éljen és fejlődjön. Ehhez azonban a potenciális magyarországi zsidó olvasó érdeklődő és cselekvő segítségére van szükség. Ez csak úgy lehetséges, ha legalább ötezer ember előfizeti és így hetenként házhoz kapja a Gut Sábeszt. Ára nevetségesen olcsó: 1250 forint egy évre, amiért 52 számot kap. 52 x 4 oldal sűrű, tömény, egyértelmű, nem mentegetőző, nem köntörfalazó, nem apologetikus zsidóságtudatot – jiddiskejtet.

A teljesen politikamentes Gut Sábesz állandó rovatai:

* A heti szakasz olvasmányos leírása (Naftali Kraus)

* A heti Háftárá rövid tartalma (Deutsch Gábor)

* Talmudi Fogalmak (A zsidó jog kiskátéja)

* Hogy? Hogy nem? (A zsidóság elvi álláspontja a modern élet problémáira (Davidovits Jiszráél /György/).

* A Rebbe szava (a néhai lubavicsi Rebbe véleménye aktuális témákról)

* Ki mit tud? (Heti kvíz – jutalom sorsolással)

* Aktuális riport a magyarországi zsidó valóságról

* Zsidó világhíradó (hírek a zsidó világból, amelyeket sehol másutt nem olvashat).

Stb., stb., stb. Beszámolók a magyarországi zsidóságot érintő eseményekről, bár-micvák, esküvők, születések, Isten őrizz. temetések stb.

Mindez egy egész évre mindössze 1250 forint. Fél évre 650 forint. Tudjuk, hogy vannak akiknek ezt nehéz megfizetni. Azt is tudjuk hogy vannak – nem is kevesen – akik könnydén ki tudnak fizetni akar tíz vagy több előfizetést is, hogy több tucat zsidó testvérüknek módja legyen elvégezni azt az alapfokú zsidó szemináriumot, amit a Gut Sábeszrendszeres olvasása jelent.

Kérésünk: legyen egyszer az antiszemitáknak „igazuk.” Mutassuk meg hogy létezik zsidó szolidaritás.

Előfizetni lehet a mellékelt csekk felhasználásával.

Az Egység jelen számához, ami 15 ezer példányban látogat a zsidó házakba, csatoltunk egy-egy mutatványszámot a Gut Sábeszből. Most a „labda” állandó olvasóinknál van.

A Gut Sábesz szerkesztősége

Megjelent: Egység Magazin 7. évfolyam 27. szám – 2014. július 29.

 

Megszakítás