A nemzetközi Chábád mozgalom az élet számos területén támogatja a zsidó közösségeket. Az egyik legkülönlegesebb programjuk a terrorizmus áldozatait, a sebesült katonákat és családjaikat segítő szervezet, a CTVP.

Az Izraelben működő csoport tagjai akár percekkel a támadások után a helyszínre tudnak érkezni, hogy támogatást nyújtsanak az áldozatoknak és családjaiknak.  Legyen szó óvóhelyre szorult gyerekek szórakoztatásáról, vagy bár micva megszervezéséről, a CTVP munkatársai nem ismernek lehetetlent. Van, hogy a szolgálatot teljesítő katonák gyermekeinek szereznek babysittert és ott vannak az olyan fájdalmas pillanatokban is, amikor egy elesett hőst kell az utolsó útjára kísérni.

A sebesültek rehabilitációjában is részt vállalnak: folyamatosan látogatják a sérülteket és szükség esetén számítógépet is biztosítanak számukra, amin keresztül tartani tudják a kapcsolatot szeretteikkel. Egészen addig nyújtsanak segítséget a terrorizmus áldozatainak, amíg azok nem képesek újra visszatérni mindennapi életükhöz – legyen ez pár nap, hét, vagy akár év.

A világ minden pontjáról kapnak segítséget munkájukhoz. Így történt nemrégiben, amikor a Pesti Jesiva egykori diákja, az Ausztráliában dolgozó Velly Slavin rabbi közösségében komoly összeget gyűjtött össze a sebesült katonák támogatására. Slavin rabbi izraeli útján személyesen látogatott el családjával a Tel Hasomer kórházba a sebesültekhez. Mint mesélte, kisfia az izraeli katonák láttán felkiáltott: makkabeusok! „Izrael ma ezeknek a fiatal nőknek és férfiaknak az áldozata árán létezhet. Örökre le vagyunk nekik emiatt kötelezve, és ezt nem felejthetjük el.” – adott igazat fiának Slavin rabbi.