A London Times elutasította egy a Nobel-díjas Elie Wiesel által jegyzett hirdetés közlését, amely arról szólt, hogy a Hamasz gyerekeket használ élő pajzsként. A közleményt a The Values Network (Értékek hálózata) szponzorálta, amely szervezetet Shmuley Boteach rabbi alapított. Korábban megjelent már számos amerikai újságban, köztük a The New York Times, a Washington Post és a The Wall Street Journal lapjain.

Az elutasításról elsőként a New York Observer tudósított. A London Times indoklása szerint “a hirdetésben kifejtett vélemény túl erős, és nagy hatással lehet a Times olvasók jelentős számú hányadára” idézte az Observer.

A hirdetés bevezetője így szól: “A zsidók már 3500 évvel ezelőtt visszautasították a gyermekáldozatok bemutatását. Most a Hamaszon a sor”. A szöveg múlt hét óta olvasható, egy részlete így szól: “Életemben láttam már zsidó gyerekeket a tűzbe dobni. És most moszlim gyerekeket látok élő pajzsként felhasználni. Mindkét eset a halálkultusz imádóinak cselekedete.”

“Amitől most a legjobban szenvedünk, az nem az arabok és a zsidók közt, vagy Izrael és a palesztinok között folyó harc. Sokkal inkább olyan harc, ami azok között zajlik, akik az életet ünneplik, és akik a halált segítik győzelemre. Harc a civilizáció és a barbarizmus között.

A London Times közleményét értékelve Boteach hozzáteszi: “Elie Wiesel egyike a legtiszteletreméltóbb élő személyiségeknek, Nobel-díjas, aki szembenézett a holokauszttal. Nincs nagyobb szakértője a világon a népirtásnak. Felhívást tett közzé annak érdekében, hogy vége legyen a palesztin gyerekek Hamasz által történő feláldozásának, és megállítsa gyűlöletkeltő alkotmányukat, amely zsidók meggyilkolására szólít fel mindenütt a világon.”