Az Xsight Systems nevű cég idegen anyagból származó maradványokat vizsgáló rendszerét hamarosan üzembe helyezik a világ második legnagyobb repülőterén.

Az Xsight Systems központja a zsidó állam központi részén fekvő Ros háÁjinban található. A RunWize fantázianevű szerkezetet a kínai főváros hatalmas repülőterének keleti kifutópályáján szerelik fel. A mesterséges intelligenciát, valamint finom képalkotási algoritmusokat használó és radarfelvételeket elemző eszköz folyamatosan figyeli a pályára kerülő maradványokat, illetve más felmerülő veszélyeket, amelyek megzavarhatják a kifutópálya működését, javítva ezzel a biztonságot és növelve a teljesítményt azáltal, hogy lehetőséget nyújt a maradványok gyors észlelésére és eltávolítására.

Az elmúlt évben több mint 100 millió utas fordult meg Peking Főváros Nemzetközi Repülőterén. Ennél többen csupán a Hartsfield-Jackson Atlantai Nemzetközi Repülőtéren utaztak át az elmúlt évben.

A kifutópályákon szétszóródott maradványok évente mintegy 12 milliárd dollárnyi kárt okoznak a légiközlekedésben világszerte. Bostonban, Seattle-ben, Bangkokban és az izraeli Ben-Gurion repülőtéren már felszerelték az Xsight Systems rendszerét. Az izraeli Védelmi Minisztérium rendelete szerint az izraeli légierő minden repterét el kell látni a RunWize technológiával.

„Büszkék vagyunk arra, hogy piacvezető termékünket Peking Főváros Nemzetközi Repülőterén is bevezethetjük.”- mondta a cég vezetője, Alex Koren. – „Ez a fontos mérföldkő az Xsight nemzetközi elfogadottságának megpecsételését jelenti.”

zsido.com

Forrás: JPost

 

Ez a cikk azért jelenhetett meg, mert olvasóink egy része tavaly az EMIH-nek ajánlotta fel a személyi jövedelemadója 1 százalékát. Erre a segítségre idén is szükségünk lesz.

zsido.com szerkesztősége azért dolgozik, hogy olvasóink minél érdekesebb és sokszínűbb tájékoztatást kapjanak a zsidóságot érintő hazai és nemzetközi eseményekről, valamint a judaizmussal kapcsolatos kérdésekről.

A munkánkat az 1 százalékos felajánlások teszik lehetővé. Ezért arra kérjük minden kedves olvasónkat, hogy támogassa adója 1 százalékával az EMIH-et, a zsido.com fenntartóját.

Az EMIH technikai száma: 1287