Egy dél-floridai zárt lakóövezet zsidó lakói antiszemita üzenetet találtak postaládáikban.

A Broward megyei Cooper City-ben található lakóparkban a zsidó családok a “karácsony nem való a zsidóknak” üzenetet kapták meg, melyben a “nem” és a “zsidó” szavak ki voltak emelve. Nem sokkal korábban egy muszlim iskola falára festettek iszlámellenes feliratokat.

Az egyik lakó, Greg Popovitz elmondta, hogy rengeteg más vallású ember biztosította támogatásáról az eset után, így az elkövetők tulajdonképpen a szándékukkal teljesen ellentétest hatást értek el. Popovitz lakását egyébként fényfüzérekkel ékesített pálmafák, egy Dávid-csillag alakú lámpa, és egy 1.8 méter magas, trendelit tartó felfújható medve díszíti.

Egy helybéli rabbi, aki autója tetejére egy menórát erősített hanuka ideje alatt, a következő üzenetet kapta: “Mi a sz*r az ott a kocsi tetjén? A karácsony sokkal jobb dolog!”

Malky Goodman, a rabbi felesége szerint nem világos, hogy egy ostoba gyerek vagy egy gyűlölködő felnőtt a tettes. “Vannak olyan gyűlölettel teli emberek, akik képesek ok nélkül is elkövetni ilyesmit” – tette hozzá.

Forrás: Forward