„…egyszer eljön majd a nap, amikor feláll valami rohadék, és azt mondja, hogy mindez meg sem történt.”

A BBC Two közlése szerint megvizsgálják a holokauszt tagadásának történetét és jelenkori formáit, módszereit. A műsorvezető a Nagy-Britanniában ismert és népszerű író és komikus David Baddiel lesz. A műsor szerkesztői kiemelik, hogy bár a holokauszt a világtörténelem egyik legjobban dokumentált eseménye, mégis újra és újra napirendre kerül megtörténtének kétségbe vonása – olvasható a jewishnews.timesofisrael.com cikkében.

Baddiel arról beszélt a készülő program kapcsán, hogy ez a téma egy kulcsfontosságú „csatatér”, ahol az igazság és a hazugság küzd meg az új technológiák felbukkanásával egy „igazság utáni világban”, ahol még nehezebb felvenni a harcot a holokauszttagadás új formáival.

„Mindent örökítsetek meg, szedjétek össze a filmeket, szedjétek össze a tanúkat, mert egyszer eljön majd a nap, amikor feláll valami rohadék, és azt mondja, hogy mindez meg sem történt.” – állítólag ezt mondta Dwight D. Eisenhower tábornok, miután látta, hogy mit tettek a nácik a haláltáborokban. Úgy látszik, még ez is kevés volt.

zsido.com

Kép: encyclopedia.ushmm.org