Goldie Michelson szerint a hosszú élet titka a sétában rejlik.

A Massachusettsben élő Goldie Michelson lett az Amerikai Egyesült Államok legidősebb embere, azután, hogy az eddigi rekordot tartó 116 éves Susannah Mushatt-Jones elhunyt múlthét pénteken – adta hírül az Arutz Sheva. A 113 éves hölgy valószínűleg nemcsak az USA-ban, hanem a földön élő zsidóság tagjai közül is a legidősebb ember.

Michelson 1902-ben Oroszország területén született, ahonnan 2 éves korában családjával együtt Worcester városába költöztek. A korábban orvosnak tanuló édesapja, Max megérkezésüket követően saját üzletet nyitott a massachusettsi városban.

A hölgy a Clark University-n szerzett szociológus mesterdiplomát, ahol szakdolgozatának témája a worcesteri zsidóság volt. Michelson azt vizsgálta, hogy a városba emigrált zsidó közösség tagjai közül sokan miért nem tanulták meg az angol nyelvet és miért nem próbálták megszerezni az amerikai állampolgárságot. Elmondása szerint munkásságát nagyban inspirálta a különböző női zsidó szervezeteknél eltöltött időszakok.

„Soha nem jutott eszembe, hogy ilyen sokáig fogok élni” – mondta Michelson egy 2012-es interjúban. „Csak mentem tovább és tovább, és mindezt szerettem” – fogalmazott az asszony, aki azt is elárulta, hogy szerinte a hosszú élet titka a sok sétálásban rejlik.

zsido.com

 

Kép forrása: Clark University

Megszakítás