ZsTsZ – Zsidó Tudományok Szabadegyeteme

Nyári szemeszter: 2005. július 15-31
 

A Zsidó Tudományok Szabadegyeteme nyári szemesztere ismét érdekes témákat kínál hallgatóinak. A két hetes kurzu­son belül, az intenzívebb nappali és esti tagozaton a Kóser étkezés és az áldások lesz a központi téma, de átvesszük Mózes II. könyvét és a legkülönfélébb Kabbalisztikus témákat sem hagyjuk ki.

Ízelítő a programból:

Beszéd a Kabbalában; Az ember két lelke; Logika és releváció; Az étkezés és áldásai a Bibliában; Talmud: A felügyelet nélkül hagyott hús; A kazár király értekezései; Maimonidész: A tévelygők útmutatója.

Jelentkezési díj: 15000 Ft (diákoknak 10000 Ft) Jelentkezés és további információ: info@zstsz.hu, 268-0183

Zsidó Tudományok Szabadegyeteme

Tavaszi szemeszter – hallgatóink beszámolnak

Rengeteg olyan dolgot tudtam meg itt, amit saját olvasmányaim­ból eddig nem tudtam megszerezni. Személy szerint engem kifeje­zetten a zsidó történelem érdekel, szerencsére ebbe is bepillantást nyerünk az órákon. Az előadások frenetikusak, nagyon tetszenek.

Wolf Péter

A Zsidó Tudományok Szabadegyeteme rendkívül jó lehetőséget biztosít a zsidó élet és a chaszid gondolkodásmód alapjainak meg­ismeréséhez. Az órák nem klasszikus tanári előadások, hiszen a tananyag a hallgatók aktív közreműködésével kerül feldolgozásra, ami nagymértékben segíti a sokszor teljesen új gondolatok jobb megértését is.

Földiák Gábor

Azért iratkoztam be a Szabadegyetemre, hogy megismerjem nagy-szüléim vallását, amit már szüleim sem gyakoroltak. Időközben rájöt­tem, hogy ez az én vallásom is! Most már tudom, hogy a judaizmus nem elvesz, hanem hozzáad az életemhez.

Bodrogi Eszter

Megjelent: Egység Magazin 15. évfolyam 56. szám – 2014. augusztus 3.