Zsidoovoda.hu – minden zsidó gyermek otthona

A Gán Menachem óvodás növendékei június végén ünnepélyes keretek között vehették át egész évben végzett „munkájuk” gyümölcsét. Elismerő oklevelek és játék jutalomajándékok találtak gazdára, miközben az óvodai vezetés beszámolt az éves tevékenységről. Az óvoda a hónap végén bezár, gyermekek, az óvónők és a dadusok végre megkezdhetik jól megérdemelt szabadságukat.

Már közhelyszámba megy, hogy a Chábád óvodája az egyetlen héber nyelvű oktatási intézmény Magyarországon. Aki azt szeretné, hogy gyermeke már ilyen költőien ifjú korban elsajátítsa a zsidóság alapelemeit, az ne habozzon: írassa gyermekét az intézménybe. Nincs Budapesten még egy óvoda, amely a héber mellett az angol nyelv alapelemeit is elsajátítatja. Ha korlátozott számban is, de még van hely, különösen a bölcsődei csoportokban. Az idén a megnövekedett igény miatt több csoportot indítunk, mint tavaly. Bővül a szakkörök választéka is. Jövőre furulyaoktatás és tánc is szerepel a választható kurzusok között. Újdonság, hogy az óvoda szervezésében a gyermekek futballt is tanulhatnak

   Az udvart felújítottuk és új játékokat is vettünk, hogy gyermekeink töretlen jókedvét biztosítsuk. Tavaly rendkívül sikeres évet zártunk, minden jel arra mutat: ez jövőre csak fokozódhat.

A Menachem óvoda szeptemberben ismét szélesre tárja kapuit.

Szeretettel vár mindenkit (a bölcsődében 14 hónapos, az óvodában 3 éves kortól), aki gyermekét Magyarország egyetlen héber nyelvű óvodájában akarja elhelyezni és aki számára fontos a zsidó vallási hagyományokra való nevelés. Az általános, magas szintű nevelésen kívül a szülők és gyermekeik a szakkörök széles választékában tallózhatnak. Sport, torna, számítógép, művészi mozgás és alapfokú zenei oktatás is a gyermekek rendelkezésre áll. Az óvodának új honlapja is felkerül a világhálóra, a cím: www.zsidoovoda.hu .

Oberlander Batsheva
az intézmény igazgatója

Megjelent: Egység Magazin 17. évfolyam 62. szám – 2014. augusztus 4.