Zsidó gyerekek ellen tervez támadásokat az Iszlám Állam Törökországban – értesült a brit Sky News hírszerzési forrásokból.

A terroristák óvodák, iskolák és más ifjúsági központok ellen terveznek akciókat a beszámoló szerint. A Sky külügyi szerkesztője Sam Kiley elmondta, hogy az információkhoz hat letartóztatás után jutottak a hatóságok a törökországi Gaziantep városban. Azt nem tudni, hogy melyik ország titkosszolgálatától szivárgott ki az információ a brit csatornához.

A Reutersnek török illetékesek nem kívánták kommentálni az értesülést. A török biztonsági erők és a helyi zsidó közösség is fokozott készültségben állnak a Sky szerint. „Ez több mint fenyegetés” – hangsúlyozza a jelentés. Különböző terrortámadásokban eddig 80 embert öltek meg Törökországban idén. Március 19-én az Iszlám Állam három izraeli turistát és egy iráni állampolgárt gyilkolt meg Isztambulban.

Izrael arra szólította fel a Törökországban lévő állampolgárait, hogy amint lehet hagyják el az országot – olvasható a forward.com tudósításában.

Kép: dippost.com