Újra kiadja a Honvédelmi minisztérium a „Magyar hadviselt zsidók aranyalbuma: az 1914-1918-as világháború emlékére” című összeállítást. A több, mint 500 oldalas művet 1941-ben jelentették meg, az erősödő antiszemita hangulat ellensúlyozására. Az első világháború után elharapózó antiszemitizmust kihasználva a kormányzat igyekezett a háborús vereséget a zsidók állítólagos szabotázsára és árulására fogni. Ennek részeként a korabeli sajtóban és a hivatalos statisztikákban is hamisan jelölték meg a zsidók részvételét, számarányukat és érdemeiket.

Az Aranyalbumként híressé vált könyv részletesen ismerteti a zsidók I világháborús részvételét. A könyv első fele a kitüntettettek és a hadvezetésben résztvevők ismertetését tartalmazza, fotókkal és visszaemlékezésekkel színesítve. Ezután korabeli, hitelesnek tekinthető adatok alapján ismertetik a zsidók valós részvételi arányát, illetve a teljes népességre vetített adataikat.

Most, az I. világháború kitörésének 100 éves évfordulójának közeledtével több zsidó szervezet, köztük az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség kezdeményezésére a Honvédelmi Minisztérium az újbóli kiadás mellett döntött. Első lépésként digitalizálták a kiadványt, amelyet a Magyar honvédség Zrínyi nyomdája fog nyomtatni. A digitalizált változat hamarosan megtekinthető lesz a honvedelem.hu internetes oldalon, míg októberre várhatóan megjelenik a reprint kiadás is.