Sorra rázzák meg az antiszemita botrányok a Munkáspártot. Most éppen a pártelnök testvére ment neki egy általa „cionistának” tartott munkáspárti képviselőnek.

Jeremy Corbin elnök alig két hete ígérte meg, hogy határozottabban lép föl a pártjában időről időre feltörő antiszemita megnyilvánulások ellen. Erre most éppen a testvére, Piers Corbyn írta a következőket az egyik munkáspárti zsidó képviselővel kapcsolatban: a cionisták nem alkalmasak arra, hogy a palesztinok jogait támogassák.

Ugyanakkor azt is közölte a Sun c. lappal, hogy „az összes Corbyn elkötelezett antináci, beleértve engem és a bátyámat is”. Az asztrofizikus és időjáráskutató Piers tavaly novemberben a Twitteren megosztotta egy nyíltan antiszemita forrás „információját” arról, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet és Izrael titokban összejátszik. Ezt a tettét később elbagatellizálta. 2014-ben egy iráni felhívást osztott meg Izrael elpusztításával kapcsolatban.

Az utóbbi időben a párt több fontos beosztású tagját is felfüggesztették, hasonló tartalmú megnyilvánulások miatt – olvasható a Sun cikkében. A londoni munkáspárti önkormányzati képviselő Beinazir Lasharie például egy videót osztott meg, amin az ISIS-t Israeli Secret Inteligence Service-nek titulálták és utaltak rá: „sokan tudják, hogy valójában kik álltak 9/11 mögött.

Mi is többször beszámoltunk már róla, hogy a Munkáspárt az elmúlt években nem nagyon tud mit kezdeni az antiszemita jelenségekkel. Jonathan Arkush az egyik jelentős brit zsidó szervezet elnöke, arra szólította fel a pártot, hogy „űzze ki az antiszemita démonokat” a soraiból.

Kép: thesun.co.uk