Egy palesztin terrorista két zsidó férfit megölt, egy asszonyt és kétéves gyermekét pedig megsebesítette Jeruzsálem óvárosában. A támadót a rendőrök lelőtték.

Az egyik halálos áldozat a 41 éves Nehemia Lavi rabbi, aki egy közeli jesivából jött, a másik áldozat Aharon Bennett Beitar Illitből. A 22 éves nő – Bennett felesége – , állapota kritikus, a gyermek a lábán sérült meg könnyebben és stabil az állapota. Másik gyermeküknek nem lett baja. Egy a 20-as éveiben járó férfi megúszta könnyebb sérülésekkel a késelést – írja a jpost.com.

A gyermek apja a kórházban halt meg – közölte a kórház szóvivője. Az anya a mellkasán és a hátán sérült meg, jelenleg lélegeztető gépen van. A terrorista megszerezte az egyik áldozata pisztolyát és egy csoport turista irányába lőtt, de a támadás helyétől 50 méterre a rendőrök lelőtték.

A Hámász máris „hősként” ünnepli a 19 éves támadót, akit már azonosítottak.

Ahogy arról beszámoltunk, alig két napja egy fiatal rabbiházaspár esett áldozatul a terrornak. A palesztin terroristák tüzet nyitottak a hazafelé tartó Eitam és Na’ama Henkin autójára a Somron régióban található Itamar ás Elon Moré közötti úton.

Scene of the terror attack in Jerusalem’s Old City

Scene of the terror attack in Jerusalem’s Old City For the full article at Haaretz.com: http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/1.678679 Death Toll Rises to 2 in Jerusalem’s Old City Terror Attack Two more wounded after attacked on way to Western Wall; terrorist shot dead by security forces.

Kép: haaretz.com

Megszakítás