Egy fiatal rabbiházaspár esett áldozatul a terrornak tegnap Izraelben. A palesztin terroristák tüzet nyitottak a hazafelé tartó Eitam és Na’ama Henkin autójára a Somron régióban található Itamar ás Elon Moré közötti úton.

A harmincas évei elején levő házaspár a helyszínen életét vesztette, míg az autóban utazó négy gyermekük fizikai sérülések nélkül élte túl a támadást. Szakértők szerint a támadók – akik megbizonyosodtak róla menekülés előtt, hogy áldozataik életüket vesztették – siettükben nem vették észre a kocsi hátsó ülésén utazó gyerekeket.

„A terror elleni háborút vaskézzel és türelemmel kell megoldani” – nyilatkozta Mose Jaalon védelmi miniszter, aki szerint a támadás egyenes következménye a folyamatos Izrael elleni uszításnak.  – „Ebben a pillanatban az Izraeli Hadsereg és a Sin Bet a gyilkosok nyomában van. Levadásszuk őket és nem nyugszunk, amíg rá nem tesszük a kezünket a gyilkosokra és azokra, akik küldték őket.”

Ma este vérszomjas gyilkosok elvették egy édesanya és egy édesapa életét, és árván hagyták kicsi gyerekeiket. A szív megszakad ilyen mértékű kegyetlenség és gyűlölet láttán” – nyilatkozta az izraeli államelnök, Ruven Rivlin. A Henkin család gyermekei közül a legkisebb mindössze 4 hónapos, testvérei 4, 7 és 9 évesek.

A támadást a Fatah nevű terrorszervezet vállalta magára. A Hamasz szóvivője „bátor ellenállásnak” és „hősies tettnek” nevezte a gyilkosságot. Izraelben országszerte várhatóak napközben demonstrációk a terrorizmus ellen: elsőként reggel közös imára gyűltek össze a régióban lakók a gyilkosság színhelyétől nem messze.