Szinte nincs olyan terület, ahol az izraeli technológiai start-upok ne alkotnának valami újat, vagy találnának ki újfajta megközelítést.

A természetes ételfestékeket fejlesztő Phyloton 14,5 millió dolláros (több mint 5,5 milliárd forint) finanszírozáshoz jutott. Az összeg nemzetközi befektetői körtől származik – írja a nocamels.com.

A Phytolont 2018-ban alapította Halim Jubran és Tal Zeltzer, akik mindketten biotechnológiai háttérrel rendelkeznek. A vállalat technológiája, amelyet az izraeli Weizmann Tudományos Intézettől liszenszeltek, alternatívát kínál az élelmiszerekben és italokban világszerte általánosan használt szintetikus színezékek helyett.

Akkumulátorforradalmat ígérnek a motorosoknak Izraelben

Az akkumulátor kémiai összetételét változtatnák a teljesítmény növelése érdekében.

 

A Phytolon termékei, más természetes élelmiszer színezékektől eltérően – amelyeket általában gyümölcsökből és zöldségekből vonnak ki-, az élesztőerjesztéssel összefüggő betalain pigmentekből származnak. Az így előállított készítményt lehet használni tejtermékeknél, fagyasztott élelmiszereknél, alternatív húsoknál és pékáruknál. A cél a 2023-as piacra lépés, ami a hatósági pecséttől függ. A Phytolon először az amerikai és az európai piacokra tervezi bevezetni termékeit. Európában van a legnagyobb kereslet a természetes ételfestékekre.

Fotó: Eaters Collective on Unsplash

Megszakítás