A futárok Izraelben is előszeretettel használják a robogókat, ezért a tel-avivi székhelyű Blitz Motors összefogott egy másik startup céggel, az Addionics-szal. Előbbi kismotorokat, utóbbi akkumulátorokat gyárt. Együttműködésük gyümölcse várhatóan jövőre kerül a piacra – írja az israel21c.org.

A módszer az, hogy az akkumulátor kémiai összetételét változtatnák a teljesítmény növelése érdekében. Az Addionics nanotechnológia segítségével hatékonyabbá teszi az akkumulátort, így az olcsóbbá és könnyebbé válik.

Izrael legmenőbb mentőszolgálata Ukrajnában is segít

Az Ichud Hácálá a legnagyobb független, non-profit alapon működő szervezet Izraelben.

Moshiel Biton, a cég vezérigazgatója szerint zökkenőmentesen integrálható a módszer a meglévő akkumulátor gyártósorokba. Az Addionics hosszú távú célja, hogy 2026-ra az elektromos autók akkumulátorait is felpörgesse.

„Évekig kerestük a megfelelő partnert, aki segíthet javítani az akkumulátorok teljesítményét és csökkenteni a költségeit elektromos flottánkban, hogy jobban kiszolgálhassuk ügyfeleinket”

– mondta Raphael Mosynski, a Blitz Motors vezérigazgatója.

Kifejtette: a kétkerekű járművek sokkal rövidebb idő alatt használódnak el, mint az autók. Reményei szerint új partnerük segíteni fog abban, hogy maximalizálják az akkumulátor élettartamát, növelve a hatótávolságot, csökkentve a töltési időt és fokozva az általános biztonságot.

Címlapkép: Pedro Pereira on Unsplash