„Izraelnek még sosem volt ilyen támogató és segítőkész elnöke” – mondta az átadón Petah Tikva polgármestere. 

A Golánon nemrég létrehozott Trump-magaslat után Izrael negyedik legnagyobb városában is átadtak egy közteret, amit az amerikai elnök tiszteletére neveztek el. Petah Tikvában az önkormányzat közelében kialakított új Trump tér átadóján a helység polgármestere is megjelent, és az Egyesült Államok Izraelbe delegált nagykövete is üzenetet küldött az ünneplők számára.

„Trump elnök mélyen foglalkozik Izraellel, és az is világos számára, hogy az izraeliek ezt értik, értékelik is, és tudják, hogy ez kölcsönös érzés” — üzente David Friedman a megnyitó résztvevőinek, akikre az új helységtábla mellett egy világító szökőkút is várt, amit a két ország zászlóival díszítettek. A The Jerusalem Post szerint a kitett plakett egyben arra is emlékeztet:

Trump volt az első, aki elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként.

„Izraelnek még sosem volt annyira támogató és segítőkész elnöke, mint Donald Trump amerikai elnök” — mondta az átadón mondott beszédében Rami Greenberg, Petah Tikva polgármestere.

Az amerikai elnök többedik alkalommal merült fel névadóként Izraelben. Pár hónapja Jiszráel Katz, Izrael közlekedési minisztere tett bejelentést arról, hogy vasútállomást neveznek el az amerikai elnök tiszteletére.

Kirját Jam városának polgármestere szintén úgy döntött a közelmúltban, hogy parkot neveznek el Donald Trumpról, amiért kész volt Izrael fővárosaként elismerni Jeruzsálemet.
 
Forrás: neokohn.hu