A megálló a Siratófal közelében épül.

Jóváhagyta egy új vasútállomás kiépítését Jeruzsálem óvárosának központjában Yisrael Katz, Izrael közlekedési minisztere – közölte a Ynetnews nevű hírportál. Az új megállót Donald Trump amerikai elnökről nevezik el, amiért hivatalosan is elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként.

„A zsidóság számára a Siratófal a legszentebb helyszín. Úgy döntöttem, hogy Donald Trump amerikai elnök után nevezzük el a közelében épülő vasútállomást – elismerve azt a bátor és történelmi döntését, amellyel Jeruzsélemet Izrael fővárosaként ismerte el” – nyilatkozta Katz.

A megálló kiépítését tartalmazó projekt részeként háromkilométeres földalatti alagúttal is bővülni fog a vasútvonal. A tervek szerint a tel-avivi Ben Gurion repülőtérről mindössze 28 perc alatt el lehet majd eljutni a jeruzsálemi központban található „HaUma” állomásra a jövőben.

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a közelmúltban az izraeli Kiryat Yam vezetője is bejelentést tett arról, hogy egy újonnan épülő parkot neveznek el Donald Trumpról, az amerikai politikus Jeruzsálemmel kapcsolatos állásfoglalása miatt.

zsido.com

Kép forrása: Ynetnews

Megszakítás