Havonta egy alkalommal vasárnaponként, a kóser főzés tudományába avatja be az érdeklődőket a szentendrei rabbi házaspár: Myers Tzivia rebbecen és Myers Mendi rabbi. Minden alkalommal más és más recepteket tudnak elsajátítani a résztvevők. A főzés során a rabbi tölti be a mesgiách szerepét, tehát ő fogja megmutatni hogyan kell helyesen ellenőrizni az alapanyagokat felhasználás előtt, a rebbecen pedig a kósersági szabályokat fogja elmagyarázni. 

A helyszínen lesz egy profi séf is, aki lépésről, lépésre mutatja be a receptet, így a saját munkaállomásukon tevékenykedő hobbiszakácsok, könnyedén utánozhatják szakszerű mozdulatait. (Ha lesz egyszer palacsintasütés, feltétlenül fogunk kérni videót az eseményről.)

 

 

„Azért tartom praktikusnak ezeket a tanfolyamokat, mert általában amikor az emberek a kósersági szabályokról hallanak, megijednek és nehezükre esik elképzelni, hogy hogyan lehet szétválasztani a húsos és tejes ételeket, illetve a legtöbb zöldség átnézése sem egyszerű feladat és nem merül ki a megmosásban. Azonban ha lehetőséget kapnak arra is, hogy kipróbálhassák a való életben ezt a szokást, máris nem tűnik majd annyira meredeknek a dolog. – mesélte Myers Tzivia rebbecen.

Az első tanfolyam október 24-én lesz, siessen, le ne késse a jelentkezést!