A miniszterelnök-helyettes hivatalában fogadta az Európai Zsidó Parlament magyarországi látogatáson tartózkodó vezető tisztségviselőit csütörtökön – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

forrás: MTI
A kormányfő egyházi nemzetközi kapcsolatokért is felelős helyettese megbeszélést folytatott a Joel Rubinfeld, az Európai Zsidó Parlament társelnöke vezette delegációval, amelynek mások mellett tagja Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija – olvasható a közleményben.

Korábban Kövér László, az Országgyűlés elnöke fogadta hivatalos látogatáson az Európai Zsidó Parlament, az Európai Zsidó Unió, az EMIH és a Tett és Védelem Alapítvány küldöttségét – tájékoztatta az EMIH csütörtökön az MTI-t.

Közlésük szerint a szerdai találkozón a gyűlöletbeszéd, a közösség elleni izgatás és az uszítás törvényi tényállásainak és a bírósági gyakorlatnak az összetett problémája is szóba került.

A szervezetek képviselői Répássy Róberttel, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkárával is egyeztettek a kérdésben.