Hat éve folyamatosan újabb és újabb rekordokat dönt az Anne Frank Ház látogatottsága Amszterdamban. Tavaly több mint 1 millió 268 ezer ember kereste fel az épületet, ahol a család bujkált a náci megszállás idején.

Ez a szám 40 ezerrel több, mint 2014-ben. Ronald Leopold az intézmény igazgatója elmondta: azt akarják, hogy mindenkinek lehetősége legyen felkeresni a házat, mivel ez a leghitelesebb helyszín, ahol megismerhetővé válik Anne Frank története és ezzel együtt a történelemnek ez az időszaka. Ennek érdekében világszerte oktatási projekteket is indítottak. Az igazgató szeretné, ha Anne Frank története arra inspirálná a mai fiatalokat, hogy küzdjenek saját környezetükben az előítéletek és a diszkrimináció ellen – olvasható a forward.com cikkében.

Anne Frank 2 éven át írta naplóját az amszterdami ház padlásán, műve a holokauszt egyik legismertebb dokumentumává vált. Anne nem sokkal a tábor felszabadítása előtt halt meg 1945-ben, 15 évesen Bergen-Belsenben. A napló szerzői jogai 70 év után automatikusan lejártak, ebből némi konfliktus is származott a Ház és Anne Frank apjának svájci alapítványa között, amiről korábban részletesen írtunk.

 

Kép: wikipedia

 

Megszakítás