Az elmúlt hét évben minden alkalommal nőtt a múzeumba látogatók száma.

Közel 1.3 millió fő látogatott el 2016-ban az amszterdami Anne Frank Házba, ahol egykor a naplójáról világszerte ismertté vált zsidó kislány bújt el családjával a nácik elől – derült ki a múzeum honlapján közzé tett írásból. Az elmúlt hét évben minden alkalommal nőtt a múzeumba ellátogatók száma; a tavalyi évben 27 490 fővel érkeztek többen 2015-höz képest.

„Az a kapcsolat, amelyet ezek az emberek éreznek Anne Frank és az élettörténete irányába, mindig megindító és inspiráló” – nyilatkozott Ronald Leopold, a múzeum igazgatója. „Anne Frank élettörténete arra ösztönzi a fiatalokat, hogy foglalkozzanak a társadalom egykori és modern fejlődésével; és arra inspirálja őket, hogy harcoljanak az előítéletek, valamint a diszkrimináció ellen a környezetükben. Mindez reménységre ad okot” – tette hozzá Leopold.

Anne Frank fennmaradt naplója a lány és családjának két éves rejtőzködésének történetét beszéli el. A világszerte ismertté vált dokumentum számos holokauszthoz kapcsolódó művészeti alkotást inspirált az elmúlt évtizedek során. Az amszterdami Anne Frank Múzeum munkatársai igyekeznek rendszeresen fiataloknak szóló ismeretterjesztő programokat szervezni – olvasható a Forward honlapján.

zsido.com

Kép forrása: traveldigg.com