Európai rabbik gyűltek össze Toulouse-ban, hogy közösen próbáljanak megoldásokat találni az európai zsidóságot veszélyeztető kihívásokra.

A két évente ülésező Európai Rabbi Konferencia (ECR) Toulouse-ban tartott rendezvényén, a 250 résztvevő között jelen volt a francia és brit főrabbi is – adta hírül a JTA.

Pinchas Goldschmidt rabbi, a szervezet elnöke elmondta, hogy a rendezvény helyszínének azért választották a francia várost, hogy ezzel demonstrálják: „az európai zsidóság elkötelezetten ellenáll a terrorizmus új hullámának, melynek célja Európa és zsidóságának megfélemlítése”.

2012-ben egy muszlim fanatikus, Mohammed Merah három gyermeket és egy rabbit gyilkolt meg egy toulouse-i iskolánál.

„Toulouse az a pont, ahol láthattuk a terrorizmus új hullámának kialakulását. Eltérőt attól, amit korábban a palesztin terrortámadásoknál tapasztaltunk” – mondta Goldschmidt, aki hozzátette: 2014-ben a brüsszeli Zsidó Múzeumnál meggyilkolt négy áldozat, a Párizsban januárban meggyilkolt négy áldozat és a februárban lelőtt koppenhágai őr „a legújabb áldozatai annak a hullámnak, melyet Toulouse-ban láttunk kialakulni”.

Goldschmidt rabbi arra is felhívta az európai kormányokat, hogy kövessék Ausztria példáját, ahol a radikalizálódás megakadályozása érdekében megtiltották a vallási szervezetek külföldi finanszírozását.

Ahogy arról a zsido.com korábban beszámolt, a konferenciával egy időben a rabbik közül többen részt vettek azon a párizsi eseményen, amelyen Manuel Valls francia miniszterelnöknek  adták át a Lord Jakovobits-díjat, amit az antiszemitizmus ellen végzett tevékenységéért ítéltek neki.

Kép forrása: http://www.israelnationalnews.com/

Megszakítás