Ismét híres előadóművész fellépése ellen tiltakoztak az Izrael-ellenes mozgalom tagjai.

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, nemrég azért tiltották ki Matisyahu világhírű reggae énekest egy spanyol zenei fesztiválról, mert nem volt hajlandó nyilatkozatot tenni a palesztin állam elismeréséről. A BDS (Boycott, Divestement, Sanctions) nevű mozgalom képviselői a héten egy másik világhírű előadóművészt vettek célkeresztbe, aki az „Izraelhez kötődő viszonyával” húzta ki a gyufát.

A Ynetnews értesülései szerint közel ötszáz fős tömeg gyűlt össze hétfőn, hogy a Grammy-díjas producer és énekes fellépése ellen tiltakozzon Fokvárosban – amiért a popsztár többek között oktatási célra zajló adománygyűjtésben dolgozik együtt a Woolworths nevű áruházlánccal.

pharrell_bds

„Mivel a Woolworths-szel dolgozik együtt, Pharrell támogatja Izraelt. Azt az országot, amely támogatja Palesztina elnyomását és egyben egy új apartheid állam” – mondta Ashraf Salie, a palesztin zászlókat lengető tömeg egyik tagja.

Az ügy kapcsán nyilatkozatban hangsúlyozta a Woolworths, hogy nem forgalmaznak palesztin területekről származó termékeket, és az áruknak is csak kevesebb mint 0.1 százaléka érkezik Izraelből, amit a termékeken lévő címkéknek köszönhetően bárki láthat.

zsido.com

 

Megszakítás