Mostanában nem olvashatunk túl sok igazán jó hírt, azonban egy floridai zsidó pár története igazán szívet melengető: a Bluefeld pár tagjai idén ünneplik 100. születésnapjukat és a 80. házassági évfordulójukat.

Az ünnepeltek a floridai Boca Ratonban élő Edith és Lou Bluefeld, akik 16 éves koruktól fogva ismerik egymást. Az azóta eltelt hosszú idő óta gyakorlatilag az egész életüket együtt töltötték, hiszen kóser vendéglátóipari vállalkozásukat is közösen vezették. Lou viccesen az mondta, hogy a felesége mindig azt mondta neki, hogy 100%-ban ő a főnok, a valóság viszont az volt, hogy Edith volt az. Vállalkozásuk a legmagasabb köröket is kiszolgálta, így például az Egyesült Államok elnökei vallásos zsidó vengédeinek főztek, de segédkeztek a Fehér Ház konyhájának kóserozásában is, ha éppen az elnöki rezidencián volt a találkozó. A dél-floridai Sun-Sentinel forrása szerint az 1978-as egyiptomi békemegállapodás bejelentésekor is ők biztosították a kóser cateringet Menachem Begin Izrael Állam akkori miniszterelnökének, de az illusztris sort még sokáig lehetne folytatni…

Lou január 10-én töltötte be a 100. évét, felesége Edith, bő fél évvel fiatalabb, mert ő csak augusztus 4-én éri utol férjét. A 80. házassági évfordulójukat pedig egy hónap múlva, február 23-án fogják megtartani. Az a tervük, hogy az év végén gyermekeikkel, unokáikkal együtt fognak tudni ünnepelni, beszélgetni és tortát enni, ha már az egész család megkapta a koronavírus elleni védőoltást.

A tiszteletre méltó kort megélő házaspárt megkereste a helyi tv-adó, a West Palm Beach News (WPTV), és a riporter megkérdezte azt is, hogy mit gondolnak a január elejei capitoliumi zavargásokról.

– Sokkolt engem – mondta Lou. Teljesen zavarba hozott.

– Mit fognak írni erről a történelemkönyvek? – tette fel a kérdést Edith.

Lou megjegyezte, hogy reméli, az ország képes lesz újra egységesülni, akárcsak a Pearl Harbor-i támadás idején is tette, melyhez fogható összefogást egész életében nem látott, de szívesen látná újra. Végül azt mondta: „Vannak republikánusok és vannak demokraták, de valójában, mi mindannyian amerikaiak vagyunk, és ehhez kell nekünk visszatérni.”

Kívánjuk, hogy teljesüljön a Bloufeld házaspár kívánsága és egészségben, boldogan éljenek még legalább 120 éves korukig!

A WPTV felvétele ide kattintva tekinthető meg.

 

Cseh Viktor

 

Forrás: www.vosizneias.com