Emmanuel Macron francia elnök felszólította Nicole Belloubet oktatási minisztert, hogy „szervezzen valamennyi iskolában megbeszélést az antiszemitizmus és a rasszizmus elleni küzdelemről, hogy megakadályozza a súlyos következményekkel járó gyűlöletbeszéd beszivárgását az iskolákba”.

Nicole Belloubet a közösségi médiában azt mondta, hogy az áldozat ellen elkövetett bűncselekmény förtelmes, és az ilyen „barbárságra” a válasz: „Igazság, iskola, köztársaság”.

Brutálisan bántalmaztak egy lányt Franciaországban zsidósága miatt

Három fiatal, tinédzserkorú fiú ellen emeltek vádat kedden egy 12 éves zsidó lány megerőszakolása miatt.

Mint arról lapunk beszámolt, néhány nappal ezelőtt Párizsban egy 12 éves lányt erőszakoltak meg tinédzser fiatalok, akik cselekedetük közben antiszemita szidalmakat vágtak a lányhoz.

A kegyetlen esetet minden francia zsidó szervezet elítélte, a Collectif Nous Vivrons nevű aktivista csoport szerdán tiltakozásra szólított fel, válaszul a Le Parisien című lap által először közreadott hírre, amely szerint letartóztatták a 12, 13 és 14 éves elkövetőket, akik múlt szombaton megverték és csoportosan bántalmazták az áldozatot, mert az eltitkolta vallását volt barátja, az egyik gyanúsított előtt.

„Miért nem vagytok már az utcán?” – tette fel a kérdést az aktivista csoport. „Mert megszoktátok az antiszemita bűncselekményeket! Mikor ébredtek már fel?”

Haim Korsia francia főrabbi az Európai Rabbik Konferenciájának szerdai nyilatkozatában a radikális baloldali pártokat tette felelőssé az országban tapasztalható antiszemitizmus növekedéséért.

A főrabbi bírálta a francia baloldalt, amiért tagadja az október 7-i atrocitásokat, hozzátéve, hogy „ahelyett, hogy megnyugtatná a helyzetet az utcákon, antiszemitizmust szít, ami olyan esetekhez vezet, mint a mostani nemi erőszak”.

„Ez a sokkoló eset egy újabb a francia zsidókat az elmúlt hónapokban ért erőszakos esetek hosszú sorában. Az antiszemitizmus megnyilvánulásainak riasztó növekedésének vagyunk tanúi Franciaország-szerte.

Egy átlagos évben körülbelül 400 zsidók elleni erőszakos esetet szoktunk látni, ám az október utáni három hónapban közel 1 600 esetnek voltunk tanúi”

– mondta Korsia.

„A zsidókat üldözik, megerőszakolják, megverik, kiközösítik és megbélyegzik.

Már nemcsak Izrael állam legitimitásáért harcolunk, hogy megvédjük biztonságát, de a zsidók védelméért is harcolunk szerte a világon”.

A franciaországi zsidó intézmények képviseleti tanácsa (CRIF) szerdán sürgette a hatóságokat, hogy alaposan derítsék fel az eset körülményeit és az antiszemita motivációt.

A franciaországi Zsidó Diákok Szövetsége szintén támogatásáról biztosított, és az X-en közölte, hogy „az Izrael elleni gyűlölet tarthatatlan antiszemita erőszakhoz vezet. Azok, akik ezt tagadják, felelősek érte”.

A Le Parisien szerint

a nyomozók antiszemita megjegyzéseket és egy égő izraeli zászlót ábrázoló képet találtak a volt barát mobiltelefonján.

Egy másik kiskorú állítólag azt mondta a rendőröknek, hogy azért verte meg a lányt, mert az negatív megjegyzéseket tett „Palesztinára”.

Forrás: Neokohn

Megszakítás