A Porsche és az Intel után hamarosan a dél-koreai óriáscég is a zsidó államban nyit kutatóközpontot.

Kutató- és fejlesztő központot hoz létre Izraelben a Hyundai Motor Group autóipari cégcsoport – közölte a Jewish News Service. A dél-koreai vállalat vezetői több mint 100 millió dollárnyi összeg befektetése mellett döntöttek, így hamarosan kezdetét veheti a gazdasági együttműködés az izraeli startup cégekkel.

A projekt kapcsán Dr. Youngcho Chi, a Hyundai innovációért felelős alelnöke múlt héten tárgyalásokat folytatott Izrael gazdasági és iparfejlesztési miniszterével, Eli Cohennel is. Youngcho elmondása szerint vállalatuk készen áll arra, hogy izraeli technológiával fejlessze modelljeit – különös tekintettel az önvezérlésű autók esetében.

„Ez a döntés, – amit a világ egyik legnagyobb önvezérlésű technológiát használó vállalata és egyben a dél-koreai gazdaság egyik legmeghatározóbb szereplője – meghozott, az izraeli innováció csúcsminőségének bizonyítéka; és a gazdasági kapcsolatok erősítését szolgálja” – nyilatkozta Cohen a projekt kapcsán.

Ahogy arról korábbi írásainkban beszámoltunk, nemrég a Porsche is izraeli technológiák megvásárlása mellett döntött több millió euró értékben, valamint az Intel és a BMW is a zsidó állam fejlesztőivel lépett szoros együttműködésre, hogy önvezérlésű modelljeit fejleszteni tudja.

zsido.com

Kép forrása: JNS