Újabb óriásvállalat lép együttműködésre az önvezérlésű autó-technológia fejlesztésben a világ előtt járó izraeli szakemberekkel.

„Izrael az IT szakemberek és mérnökök számára csúcspiacnak számít” – mondta Lutz Meschke, a Porsche vezérigazgatója, miután cége bejelentette: több tíz millió eurós befektetésre készülnek a zsidó államban. Az óriáscég első lépésként állandó irodát nyit Izraelben, és képviselői az ország autóiparának innovációit, a legmodernebb technológiákat igyekeznek megismerni.

„Izraelben több startup cég esik egy főre, mint a világ bármely országában” – hangsúlyozta Meschke. „Ez a tehetség és technológiai ismeret az alkalmazottaink mély szakértelmével párosulva tökéletes táptalajjá válhat a jövőkutató üzleti modellek számára” – fejezte ki reményét a Porsche vezetője.  

A német vállalat korántsem elsőként igyekszik megismerni az izraeli technológiákat – emlékeztet az Algeimener. Az amerikai Ford Motor Company, és ahogy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, az Intel és a BMW is úgy döntött, hogy izraeli fejlesztőkkel működik együtt.

Az Intel márciusban rekordösszegben, 14,7 milliárd dollárért vásárolt izraeli technológiát az önvezérlésű autók fejlesztésére szakosodott Mobileye tulajdonosaitól, aminek köszönhetően újabb mérföldkőhöz ért a zsidó állam világhírű high-tech szektora.

zsido.com

Kép forrása: infohale.ro