Tizenegy éve szervez a magyarországi Chábád mozgalom Ráckevén sábátont, a korábbi pilisi helyszín helyett. Tizenegy éve évente kétszer útra kelünk, hogy együtt legyünk a barátainkkal és új barátokat találjunk. Az elmúlt kilenc évben pedig már nemcsak végigélveztem a ráckevei hétvégét, hanem utána beszámoltam a kedves olvasóknak is róla. Mit írhatnék újat ennyi idő után? Mit lehet még mondani egy ilyen bejáratott, gördülékenyen zajló programról, ami évről évre teltházzal fut immár több mint egy évtizede?

Hogy finom és bőséges volt az ellátás? Mindig az. Bár idén a szusi különlegesen kedves meg­lepetés volt, meg azok a kis trüf­fel­lel töltött gömböcskék… – szóval az étel finom volt és bőséges, higgyék el nekem.) Hogy gyönyörű a hely, kényelmes a szálloda és klassz a medence? Eddig is az volt, bár idén a Porath család jóvoltából még professzionális masszázsban is részesülhettünk. Hogy kiváló és sokszínű volt a program? Minden évben ámulok, hogy még mindig tudnak újat mondani az előadók, annyi év után is, bár idén dr. Israel Avraham oktatási tanácsadó rabbi előadása a gyereknevelésről igazi csemege volt, nem is szólva az Antisze­mitizmus és terror: védekezni vagy támadni?  című kerekasztal beszélgetésről, melyen Koós Tamás, Megyeri Jonatán, Novák Attila és Oberlander Báruch rabbi konstruktív érveket és ellenérveket felvonultató vitája olyannyira izgalmas volt, hogy az emberek éjfél után szállingóztak csak el lefeküdni. (És remélem, nem tűnök szerénytelennek, ha hozzáteszem, hogy az oltásokról szóló előadásom szintén kiváló volt…)

Ráckeve olyan volt, amilyennek megszoktuk és szeretjük: családias hangulatú, gyerekzsivajtól hangos, degeszre-evős, testileg-lelkileg feltöltődős. Aki nem hiszi, jelentkezzen a tavaszira – de még időben, mert, hamar elfogynak a helyek! Erről jut eszembe, idén bevezetett újításként minden meghallgatott előadásért vagy programért tombolajegyet kaptak, akik részt vettek rajta. A sorsolás fődíjaként ingyenes ráckevei hétvégét lehetett nyerni. Szóval tényleg sietni kell a jelentkezéssel, mert egy szoba már elkelt!

Steiner Zsófia

Megszakítás